Service & Support

Service & Support

På den här sidan har vi samlat information kring service, garantier och försäkringar

Service & Felsökning

Precis som för annan teknisk utrustning är det bra att kontinuerligt serva sin värmepump. Det ger längre hållbarhet, bättre prestanda och ökad driftsäkerhet. 


Din värmepump är byggd för att hålla år efter år, men precis som all annan avancerad teknik kan även en värmepump behöva ses till då och då. Med återkommande service säkerställer du att din värmepump kontrolleras regelbundet och att inställningar finjusteras om det behövs. Det ger din värmepump bästa möjliga förutsättningar för lång livslängd, bästa möjliga prestanda och minimerad risk för driftstörningar. 


Vid en service kontrolleras och mäts värmepumpens komponenter, varefter du som kund får ett protokoll på att din installation fungerar optimalt.

Fördelar med återkommande service:


  • Ger din värmepump ännu längre livslängd


  • Säkerställer maximal verkningsgrad och besparing


  • Värmepumpen injusteras exakt efter husets värmebehov, då detta kan ändras över tid


  • Minimerar risken för oväntade fel och driftstopp

Northstruct kan hjälpa er med service oavsett vilket fabrikat ni har på värmepumpen!

Thermia Trygg

När du köper en värmepump från Thermia ingår Thermia Trygg, ett trygghetspaket som gäller för hela produkten och som även ger ersättning vid åsskada. De första 6 åren ingår i köpet och du väljer sedan själv om du vill förlänga ditt trygghetspaket – ända upp till 18 alternativt 16 år, beroende på typ av värmepump.

Tre års produktgaranti på hela produkten


Tre års produktgaranti gäller från installationsdatum. När garantitiden är slut tar trygghetsförsäkringen automatiskt vid, utan att du behöver göra något (vid åskskada träder trygghetsförsäkringen in redan från installationsdagen).

Tio års garanti på varmvattenberedaren


Gäller vid köp av Thermias villavärmepumpar, förutom frånluftsvärmepumpen Ventec som har tre års garanti på varmvattenberedaren. Garantitiden räknas från det datum då värmepumpen installerades. 

Trygghetsförsäkring upp till 18 år (alternativt 16 år - beroende på typ av värmepump)


När du som privatperson köper en värmepump från Thermia ingår en trygghetsförsäkring. Thermias trygghetsförsäkring täcker hela värmepumpen, och innehåller åskskydd som gäller redan från installationsdagen. De första sex åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv om du vill förlänga försäkringen - ett år i taget - upp till totalt 18 år för berg-/jord-/sjövärmepumpar samt frånluftsvärmepumpar, och upp till totalt 16 år för luft/vatten och luft/luft-värmepumpar. Erbjudande om förlängning skickas ut i god tid varje år innan din försäkring gått ut.


Thermias trygghetsförsäkring har inga krav på servicebesök eller liknande. Det innebär att du inte står utan försäkring även om du missat en service.


Trygghetsförsäkringen är ett komplement till din hem-, villa- eller fritidshusförsäkring. Din ordinarie försäkring ersätter kostnaderna i samband med maskinskada, med avdrag för självrisk och eventuell värdeminskning. Trygghetsförsäkringen* går in och ersätter dig för detta avdrag. Det är viktigt att kontrollera så att maskinskada verkligen ingår i din nuvarande försäkring. Om inte, lägg till det!


*Trygghetsförsäkringen träder i kraft när skadebeloppet är högre än självrisken i din ordinarie försäkring.

Northstruct AB grundades år 2019 och har som ambition att vara en heltäckande leverantör inom fastighetsbranschen. Våra tjänster och produkter är tillgängliga för samtliga kunder, från bostadsföreningar & börsnoterade fastighetsbolag till mindre verksamheter och privatpersoner. 

Info om Northstruct

Northstruct AB

Org. nr: 559198 - 4942

Copyright © Alla rättigheter förbehållna

Northstruct AB

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera